Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΑΠΑ--ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 6 ΡΙΧΤΕΡ..

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 04 Ioυλίου 2017 
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΣΕΙΣΜΩΝ

Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε

6.2 OFFSHORE EL SALVADOR - 2017-05-12

https://m.emsc.eu/earthquake/earthquake.php?id=591415

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερων,
στην Ελλάδα γύρω στις 04 Ιουλίου 2017 

Η πρόγνωση ακυρώνεται,ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,αν γύρω στις 30 Ιουνίου 2017 
εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.

Όπως και το 1999 υπάρχει ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στη Λατινική Αμερική, περιοχή που είναι αφετηρία για ανάλογη σεισμική δραστηριότητα 
στο χώρο της Μεσογείου, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία.
Το καλό είναι τώρα ότι ηΘεωρία μέθοδος πρόγνωσης σεισμών, χρησιμοποιείται από πολλόύς πολίτες, επιστήμονες και πολιτικούς και παρατηρώντας τα πρόδρομα φαινόμενα είναι εφικτή η προστασία των ανθρώπων, όπως η πρόσφατη προειδοποίηση που ανακοίνωσε η βουλευτης της Τουρκίας.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/t ... -sti-lesbo 
Πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος της Τουρκίας "προέβλεψε" τον σεισμό στην Λέσβο, δυο ώρες πριν αυτός ενσκήψει!
Η Μελντά Ονούρ πόσταρε την εκτίμησή της, προσθέτοντας πως κάτι ανάλογο με τα ερπετά είχε γίνει και πριν από τον μεγάλο σεισμό του 1999 στην Κωνσταντινούπολη.
"Η πόλη έχει γεμίσει φίδια εδώ και δυο μέρες, όπως είχε γίνει και πριν από τον σεισμό του 1999", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μελντά Ονούρ, περίπου στις 13:30 
το μεσημέρι της Δευτέρας δηλαδή σχεδόν δυο ώρες πριν γίνει ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στην Λέσβο!
Η ανάρτησή της προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε χιλιάδες φορές καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν όντως δει οι ίδιοι ή είχαν μάθει για περιστατικά με φίδια στην Σμύρνη, το τελευταίο διάστημα.
«Εδώ και δύο μέρες έρχονται ειδήσεις ότι στην πόλη έφτασαν φίδια. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν πριν τον σεισμό του 1999. Μην πείτε ότι δεν σας το είπα», είναι η μετάφραση όσων έγραψε. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ-ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ
Για τον ακριβέστερο προσδιορισμό του επικέντρου,τα πλέον αξιόπιστα πρόδρομα φαινόμενα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του στερεού φλοιού και έκλυση ραδονίου,που εντοπίζονται σε ένα κώνο με κορυφή το υπόκεντρο και κέντρο βάσης το επίκεντρο του αναμενόμενου σεισμού.Mε δορυφορική επισκόπιση ή θερμόμετρα και μετρητές ραδονίου τοποθετημένα σε δημοτικές γεωτρήσεις, συνεχούς άντλησης απο τις υπόγειες υδροφόρες λεκάνες ανιχνεύονται αποτελεσματικά οι μεταβολές-πρόδρομα σε συνδυασμό με την παρακολούθηση της πορείας των υγρών,γνωρίζουμε με ακρίβεια χρόνο-χώρο-μέγεθος αναμενόμενων σεισμών.
Συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης των Δήμων,τους τοπικούς επιστημονικούς,πολιτιστικούς συλλόγους για την παρακολούθηση αυτών των προδρόμων που μεταβάλλονται-ανεβαίνουν οι τιμές τους 1-2 μέρες πριν την εκδήλωση ενός σεισμού,που σημαίνει ότι εκεί εγκλωβίστηκε η αναμενόμενη ποσότητα υγρών (κυρίως H2O-CO2-SO2) και η διαφυγή τους ανατολικά θα προκαλέσει σεισμό. 
Με την πρώτη μέθοδο γνωρίζουμε τον χρόνο, το μέγεθος και με σχετική προσέγγιση το επίκεντρο, με τον συνδυασμό των παραπάνω προσδιορίζονται και οι τρείς παράμετροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.